maanantai 12. lokakuuta 2009

Kävin Porvoossa

viime torstaina kun siellä oli neuleiltamat.
Laitoin myymäläpäällikölle palautetta, sekä negatiivista että positiivista.
Negatiivista syystä että myymälässä ei oltu millään tavalla valmistauduttu neuleiltamiin. Paitsi tietysti varmistamalla että hyllyt pursuivat lankoja, hyvä niin. Mutta jo viime kerralla eli viime talvena palautetta annettiin siitä, että suuressa myymälässä ei ollut muuta istumapaikkaa kuin kovasti mainostettu sohva, jonka valloittivat heti 3 nopeinta eivätkä siitä ylös nousseet että muutkin olisivat päässeet istumaan.
Hulluinta oli se kun vieraat laittoivat mehumukinsa ja pahvilautasensa esillä olevien myyntituotteiden joukkoon. Kauhulla katselin kun kertakäyttömukeja, täynnä mehua, keikkui vaaleiden pellavakangaspakkojen päällä! ja piirakanpalasia ja muruja lenteli kankaiden päälle.
Miksi myymälän henkilökunta ei voinut esim tyhjentää muutamaa matalaa pöytää, jotka olivat täynnä myyntituotteita, ja laittaa vaikka muutamia jakkaroita ympärille meitä syöjiä varten.
Ja olisihan se ollut muutenkin mukavampaa istahtaa lepuuttamaan jalkojaan ja rupattelemaan tuttujen kanssa.
Monilla näytti olevan kutimia mukanaan mutta neulominen ei kyllä seisten onnistunut!
Ja Neuleiltamista kuitenkin oli kyse!

Viime kerrasta viisastuneena ajattelin tehdä lankaostokset heti tilaisuuden alussa, jotta välttyisin viime kerrasta muistamastani valtavasta ruuhkasta kassoilla kun naiset ostivat lankoja tilaisuuden loppupuolella.
Muutamaa minuuttia myöhemmin tilaisuuden "juontaja" ilmoitti, että illan aikana ostetuista langoista annetaan 20% alennus!
Minä olin maksanut normaalin hinnan!!!
Kun kysyin asiaa myyjältä hän kuittasi jutun sillä ettei (muka) tiennyt alennuksesta.
Eikö myyjille muka kerrota näin olennaista asiaa hyvissä ajoin?
Hyvitys ei tietenkään enää onnistunut!

Jotenkin koko jutusta jäi jälleen sellainen kuva, että myyjät kokevat em kaltaiset tilaisuudet hankalina ja rasittavina.
Luulisi olevan heidänkin intresseissään, että saadaan asiakkaat viihtymään kun varmasti näiden iltojen aikana myydään lankoja (ruuhkasta ja lankamääristä päätellen) varmaan enemmän kuin vaikka viikon aikana yhteensä!

Oli siellä toki mukaviakin asioita, mm muotinäytös jossa mallit esittelivät viimeisimmän Moda-lehden neulemalleja "livenä".
Niistä saa paljon selvemmän käsityksen kuin pelkistä valokuvista.

Neulekahvila-buumi näyttää vaan kasvavan. HYVÄ JUTTU!
Menita-outlet myymälässä Soukassa avataan tai on avattu jo myymälän alakertaan neulekahvila jossa voi neuloa ja rupatella ja tarkoitus on kuulemma järjestää myös koulutuksia ym.

Koskahan joku viisas älyää meillä Vantaallakin tällaisen paikan mahdollisuudet?

Ei kommentteja: