lauantai 17. marraskuuta 2012

Terveisiä Tallinnasta

Toteutin toissapäivänä  kauan muhineen suunnitelmani. Uskaltauduin yksin käymään Tallinnan Rocca al Mare- ostoskeskuksessa. Jostain syystä jännitin tuota käyntiä etukäteen. Kokeneemmilta matkailijoilta (askarteluturisteilta :) olin saanut kyllä hyvät ohjeet.
Se olikin yllättävän helppo keikka. Laivan tultua satamaan kävelin kimpsuineni ja kampsuineni terminaalin edessä olevalle bussipysäkille, jossa on isot mainokset ilmaisesta bussikuljetuksesta Rocca al Mareen. Bussimatka kesti n 15-20 minuuttia.
Olin suunnitellut käyväni Hobi & Kunst Galerii- nimisessä askartelukaupassa sekä tutussa Liann Löngad- lankakaupassa.
Molemmat löytyivät helposti 2. kerroksesta (Myymälät ovat vastapäätä toisiaan)
Tuo Kunst & Hobi Galerii on jaettu kahtia, toisella puolella on taide- ja leimailutarvikkeet ym ja toisella puolella koru- ja käsityötarvikkeet.


Ostin sieltä taidepuolelta tuon leimasinsetin ja tuon isokokoisen lumihiutaleleikkurin. Esim tuo leikkuri maksoi vain 9 euroa. Erilaisia leikkureita oli runsaasti.
Kuvassa on myös pari Liann Löngadin merinovillalankakerää, joita ostin useampia kun olivat edullisia ja merinovilla kun on niin ihanan pehmeää että sitä voi tällainen villa-allerginenkin käyttää.


Toiselta puolelta ostin nuo korutarvikkeet, joita myymälässä oli runsaasti ja olivat kyllä edullisia. Ostin sieltäkin muutaman kerän sekoitelankaa. Olen lankahullu ja lempivärinikin taitaa selvitä noista keristä.
Korupuolella on myös kankaita (kirjavia tilkkutöihin tarkoitettuja) sekä monenlaisia ompelutarvikkeita.

Sitten kipinkapin takaisin pysäkille ja bussilla takaisin satamaan, josta suuntasin hotellille. Olen kovasti tykästynyt Central-hotelliin. Se on edullinen  rauhallinen ja mutkaton. Huoneet ovat siistejä ja tilavia mutteivät mitään luxustasoa. ainut mahdollinen miinus on se että hotelli ei ole ihan vanhan kaupungin sydämessä vaan hiukka syrjässä. Mutta matkaa hotellilta ei ole kuin ehkä pari sata metriä Virukeskukseen, eli ei missään korvessa kuitenkaan.

Koko seuraava päivä iltaan asti oli vielä aikaa ennen laivan lähtöä takaisin, joten ehdin kierrellä vanhassa kaupungissa. Veta-nimisestä kaupasta ostin kaksi metriä mustaa pellavaa (11,50 e/m) josta teen ehkä laukkuja tai jonkin vaatteen itselleni.
Kun kerran aikaa oli runsaasti päätin käydä vielä uudelleen Rocca al Maressa koska edellinen keikka jäi niin lyhyeksi.
Kävin ostamassa vielä pari korutarvikesettiä ja kiertelin tutustumassa kauppakeskukseen. Ravintolavalikoima on runsas ja jokaiseen makuun löytyy omansa.

Seuraavalla kerralla teen kyllä pelkän päiväristeilyn ja käväisen taas Roccassa, sen ehtii yhden päivän aikana hyvin.

Lopuksi vielä pari kuvaa joista ensimmäinen on ihanalta Katarina Käik- kujalta ja toisessa näkyy paluumatkan "eväät" laivalla.


1 kommentti:

AnniK kirjoitti...

Varsin onnistunut matka, sanoisin!