sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Pörrön massakurssin satoa

Olin eilen Pörrö Sahlbergin pitämällä massakorukurssilla. Ensi alkuun tuntui että herttileeri, tästä ei tuu mitään! Pastakoneella(pelkään kaikkia koneita aluksi) piti aluksi tehdä ohuita massalevyjä josta sitten lähdettiin itse korujen tekoon. Pörrö samalla näytti ja selitti vaihe vaiheelta mitä ja miten tehdään. Pikkuhiljaa pääsin jyvälle tekniikasta ja suureksi yllätyksekseni sain aikaiseksi ihan ensikertalaiselle kelvollisia tuotteita.
Meitä oli 8 kurssilaista, joista osa oli jo ennestään tuttuja ja osa uusia tuttavuksia. Hauskaa oli ja iloinen puheensorina kuului kun kaikki keskittyivät massan käsittelyyn.
Tässä kuvassa näkyvät mankeloidut massalevyt sekä eri vaiheiden jälkeen lopputulokset.Kurssin loppupuolella oli aikaa sitten tehdä jotain muitakin korujen osia. Tässä on massalevyjeni jämistä mankeloitujen levyjen päälle painettu kuvioita Pörrön kumisilla kuviolevyillä ja päälle on sivelty Perfect Pearls:n kahta eri sävyä.


Uunista ulos otettuja kurssilaisten helmiä ja ensimmäiset mustasta massasta tehdyt riipukset.


Upeaa hohdetta tulee Perfect Pearls:lla


Tässä kuvassa näkyy Millefiori- tekniikkaa. Tuosta pötköstä syntyy näin upeita helmiä. Nämä ovat yhden kurssilaisen, joka on huipputaitava jo ennestään, aikaansaannoksia. Minä vaan huokailin ja tuijotin näitä ihanuuksia.


Lopuksi sitten omat aikaansaanokseni. Kasasin äsken valmiiksi koruksi kurssilla tekemäni massahelmet.

Tää oli kyllä niin hauskaa että varmasti aion jatkaa näiden massakorujen tekemistä.
Kiitokset kaikille kurssilaisille mukavasta ja inspiroivasta seurasta!!!
Ennenkaikkea kiitokset Pörrölle ammattitaitoisesta opetuksesta ja kannustuksesta!!!

1 kommentti:

Kirsi kirjoitti...

Hienoja tuli :). Kiitos seurasta!!! Oli tosi mukava tutustua :)