keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Turin kukkamarkkinat

Viime viikonlopun ohjelmassa olivat taas Turin kukkamarkkinat Virossa. Tuolla toisessa blogissani Merkkulassa on postaus parin vuoden takaisilta markkinoilta. Joku häikkä on tuossa blogissani kun en päässyt sinne äsken postausta tekemään. Täytyy selvittääa asiaa.
No, mutta laitetaan tänne ne kuvat sitten.
Turi on keskivirossa sijaitseva pikkuinen kaupunki, jonka väkimäärä moninkertaistuu vuosittain kukkamarkkinoiden aikaan. Meille siellä käynnistä on tullut jo perinne, olisivatkohan olleet jo kolmannet tai neljännet markkinat tällä kertaa.
Joka kerta on sää tosiaan suosinut. Etukäteen ennusteet lupasivat ukkossateita, joten olimme varautuneet sateenvarjoin ja sadetakein. Markkinoille saavuttuamme ripeksi muutaman pisaran verran mutta hetken päästä aurinko paistoi jo kirkkaalta taivaalta. Sää on aina suosinut markkinoita.
Palattuamme Tallinnaan muutaman tunnin kuluttua oli sää huomattavasti kylmempää ja pilvistä.
Ohessa muutama kuva markkinoilta


Väkeä oli kuin Stockmannin hulluilla päivillä konsanaan.


Kukat ja taimet ovat tietysti pääasiallinen myyntituote mutta valtavasti löytyy muitakin myyjiä. Ostettavaa löytyy jokaiseen makuun kuten tässäkin myyntipisteessä taljoista, puuleluista, koruista aina suuriin maatalouskoneisiin asti.
Jopa koiranpentuja on myynnissä. En kyllä itse ostaisi täältä koiraa tai muuta lemmikkiä kun koskaan ei tiedä mitä tauteja ne mahdollisesti toisivat tullessaan. Kieltämättä myös hirvittää kun pieniä koiranpentuja pidetään häkissä helteessä ostajia odottamassa. Eivät häkit ja koirat nyt ehkä pahimmassa helteessä olleet mutta silti.

Olin tällä kertaa melko maltillinen asiakas. En ostanut kuin 2 Kärhöä ja yhdet kumiset, kukkakuvioidut puutarha/pihakengät.
Virohan on kuuluisa juuri Kärhöistään.


Näin komea auringonlasku odotti meitä laivan lähestyessä Helsinkiä.

Näkemiin Turi! Ens vuonna tavataan!

Ei kommentteja: