keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Mixed Median vaiheet

Tuohon edelliseen postaukseen liittyen ajattelin laittaa tähän tarkemman selostuksen työvaiheista ja käytetyistä materiaaleista.

1. Eli pohjustin ensin canvaksen Gessolla.
2. Revin talouspaperista suikaleita ja laitoin niitä kevyesti sinne-tänne. Suihkaisin vesipullosta vettä päälle, jolloin ne oli helpompi painella kiinni gessoalustaan. Jätin ne tarkoituksella ryppyyn ja poimuille.
3. Revin erilaisista kuviopapereista paloja ja kiinnitin ne gessolla ja siveltimellä alustaan.
4. Seuraavaksi sommittelin kaikenlaista "roinaa" :pitsiä, verkkonauhaa, nappeja, metallirenkaita, pullonkorkkeja, paperikukkia, stanssattuja kartonkikuvioita ym ym alustalle.
5. Roinat kiinnitin Järvenpään Taitaville- liikkeestä ostamallani Winson & Newton Galleria Gel Binderillä. Myyjä suositteli sitä kun kysyin että millä aineella kannattaisi nimenomaan hoitaa tuo vahva kiinnitys.
Kokeilin tätä ainetta ekaa kertaa ja täytyy sanoa että myyjä ei lainkaan liioitellut aineen tehoa. Painavammatkin esineet pysyvät hyvin paikallaan.
6. Seuraavaksi levitin maskin läpi Gessoa sinne tänne.
7. Kuivasin hieman puhaltimella.
8. Seuraavaksi levitin siveltimellä Gessoa hela hoidon päälle (kuvassa näkyy valkoinen taulu)
9. Kuivaus.
10. Sitten päästiin leikkimään värisuihkeilla. Olen melko arka ja varovainen niiden kanssa eli aloitan aina melko ohuilla kerroksilla ja läpikuultavilla suihkeilla (Glimmer mist) ja mieluummin lisäilen niitä tarpeen mukaan. Jos joku kohta kaipaa vahvempaa väriä, otan käyttöön mattapintaiset voimakkaammat suihkeet (Dylusions jne).
11. Lopuksi levitin vielä Gessoa tekstien ja joidenkin koristeiden päälle jotta ne näkyvät paremmin ja erottuvat taustasta.

Hauskaa puuhaa on ja rohkeuden lisääntyessä ehkä tauluihin tulevat voimakkaammat väritkin.
2 kommenttia:

Suzanne B aka brookfies kirjoitti...

WOW...Now this is gorgeous...lovely texture and colours! Suzanne x

maija kirjoitti...

täältä plokista löytyy niin paljon taidokkaasti tehtyjä kauniita juttuja;)
nämä mixed media jutut ovat tosi upeita, joita piti jäädä oikein pitemmäksi aikaa ihailemaan...