keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

"Matkalla luovuuteen" vuonna 2015

Viime viikonloppuna oli yksi tämän vuoden kohokohdista eli Matkalla luovuuteen- tapahtuma Bore- laivalla Turussa. ( 5. - 7.6.)

Meitä oli runsaat 30 innokasta kurssilaista ja kaksi huippuopettajaa Birgit Koopsen ja Nathalie Kallbach sekä tietysti ansiokkaat tapahtuman järjestäjät Minna ja Elina.

Matkustin Turkuun jo hyvissä ajoin perjantaina ja nautin aurinkoisesta päivästä kierrellen Aurajoen ympäristössä.
Osuin sattumalta Apteekkimuseon kahvilaan, joka on aivan ihastuttavassa miljöössä, vanhojen talojen reunustamalla kujalla.


Tilattuani kahvia ja Mansikkapiirakkaa eteeni tuotiin kokonainen tarjotin ja kahvia riitti tuosta kuparipannusta reilusti.

Olimme tehneet treffit läheiseen Blanco-ravintolaan ja aloitimme viikonlopun tapahtuman yhteisellä aterialla. Meistä kurssilaisista suurin osa taisi saapua paikalle jo perjantaina.Myös Birgit ja Nathalie olivat paikalla. Samoin ylemmässä kuvassa näkyvät Minna ja Elina.

Blancossa on todella hyvä ruoka eikä nälkäisenä tarvinnut poistua varmasti kenenkään.

Seuraavana aamuna alkoivat sitten kurssit. Vuorotellen Nathalie ja Birgit näyttivät erilaisia tekniikoita meille innokkaille kurssilaisille.
Gelli plate eli pehmeää kumia oleva lätkä oli pääosassa lauantain kursseilla. Kyseinen tuote on minulle ollut täysin vieras, oon toki kuullut siitä ja nähnytkin jonkun sitä käyttävän mutta käsitykseni siitä muuttui kyllä täysin päivän kuluessa.

Tässä kuvassa Nathalie levittää väriä Gelli platelle telalla.


Kuten kuvista näkyy,työskentelytilaa ei liikaa ollut per kurssilainen.


Tiiviiseen tahtiin vuorottelivat opettajien demonstroinnit ja kurssilaisten oma työskentely. Opetusta keräännyttiin seuraamaan tiiviisti pöydän ympärille.

Yks kaks yllättäen saliin ilmestyi seitsemän salskean nuoren miehen ryhmä jotka kysyivät ystävällisesti että saavatko laulaa meille serenadin. No aivan varmasti saivat :)
Ja komeasti pojat lauloivatkin pari klassista kuorokappaletta.
Ennenkuin ehdimme ryhtyä kolehtia keräämään olivat pojat jo kadonneet! Lieneekö olleet jonkun polttareita juhlimassa.

Eiköhän tämä riittäne ensimmäiseksi postaukseksi tapahtumasta.
Kuvia ja juttua riittää hyvin myös toiseenkin.
Unohdin lähtiessäni kursseilla tekemäni paperit ym saliin, josta ystävällinen kanssakurssilainen ne löysi ja otti talteen. Lupasipa vielä lähettää ne mulle postitse.
Niitä odotellessa palataan asiaan kunhan saan niistä(kin) otettua kuvia.

3 kommenttia:

Apris kirjoitti...

Taas kateellisena seuraan kirjoituksianne. Jokohan seuraavaan minäkin pääsisin lähtemään. Oli varmaan tosi kiva ylläri serenadien muodossa.

Arja L kirjoitti...

Viimevuotisen perusteella on niin helppo aistia tuo tiivis ja iloinen tunnelma :)

Ansku kirjoitti...

Niin kiva tarina ja ihania kuvia . t. linssilude Arja mukaan sitten taas ensivuonna <3