tiistai 24. helmikuuta 2009

##===^^¨***&&&%%%(sensuroitu kirosana)


Ottaa niin aivoon......
Yksi lapsistamme on joutunut KELA-nimisen instituution hampaisiin. Niinä muutamina vuosina kun hän on asioinut kyseisessä laitoksessa, on jatkuvasti ollut mitä erilaisimpia hankaluuksia ja vaikeuksia.
Milloin henkilökunta on hukannut hänen todistuksensa, eikä ole vaivautunut ilmoittamaan siitä, vaan asia on selvinnyt vasta kun on kyselty tukirahan perään, jolloin virkailija on vastannut: "No kun meiltä on hävinnyt sun todistukset, voisitko hankkia uudet"!!

Toivoivatkohan he, että unohtaisimme koko tukirahan

Vuosien mittaan on ollut samanlaisia henkilökunnasta johtuvia viivästyksiä jatkuvasti, ja kukapa muu siitä on joutunut kärsimään kuin asiakas itse.
Viimeisin niitti oli nyt hiljattain kun virkailija ei ollut vaivautunut lukemaan lomaketta tarkkaan ja väitti siinä lukeneen erään lisäselvityspyynnön. Siitä syystä työmarkkinatuen maksaminen oli taas keskeytetty (ei virkailija tietenkään voinut itse siitä ilmoittaa, vaan asia selvisi taas kun kyselimme tukirahan viivästymistä)
Kun hänelle jankutettiin kolmatta kertaa, että lomakkeessa ei sellaista lue!, hän vihdoin vaivautui lukaisemaan sen lomakkeen loppuun asti, ja HALLELUJA "no joo, ei tässä kyllä tosiaan sellaista lue"!!! ja "täytyy laittaa se uuteen käsittelyyn".

Sanonko mä mitä!!!

Asiakkailta kyllä edellytetään pilkuntarkkaa lomakkeiden täyttämistä, tarkkuutta ja huolellisuutta, jotta varmasti saa rahansa, mutta ilmeisesti nämä samat edellytykset eivät koske henkilökuntaa.

Olin itse terveydenhoitoalalla ennen eläkkeelle jäämistäni, eikä kyllä tullut mieleenkään sanoa potilaalle:" Ai sori, mä hukkasin sun sydänfilmin, tuu ens vuonna uudestaan".

Luulevatkohan nämä virkailijat, että asiakkaat elävät pelkällä pyhällä hengellä sen aikaa kun virkailijat itse sähläävät ja sotkevat ja viivästyttävät siten asioiden käsittelyä.
Jotenkin tuntuu siltä, että varsinkin juuri nuoret aikuiset ovat virkailijoiden hampaissa ja heitä pidetään sosiaalipummeina ja lusmuilijoina, jotka eivät vaan halua tehdä töitä!

Leipäjonoissa jonottavat ihmiset taitavat valtaosaltaan olla juuri tukirahojaan odottavia KELAn asiakkaita.

Laitoin tähän rauhoittavan kuvan tyynestä lammen pinnasta kauniine lumpeineen, jos sitä tuijottamalla mieleni rauhoittuisi niin paljon, että verenpainelukemat tasaantuisivat :)

1 kommentti:

Ansku kirjoitti...

Totta puhut!!