tiistai 30. kesäkuuta 2009

Terveiset Riikasta

Oli ihana matka!
Alkupäivät olivat pilvisiä ja viileitä. Onneksi pakkasin mukaan myös farkut ja villatakin. Ne olivat tarpeen kun kiertelimme Riikan Wanhaa kaupunkia.
Onneksi sentään sunnuntaina pilvet väistyivät ja saimme herätä ihanaan auringonpaisteeseen!
Riikassa ja varsinkin Latvian maaseudulla oli jotenkin ristiriitainen olo. Tuli suorastaan paha mieli kun katseli bussin ikkunoista maaseudun taloja. Todella ränsistynyttä ja ankeaa. Talot olivat sen näköisiä, että pysyvät pystyssä teipin ja liiman avulla. Mutta useimpien talojen pihat ja puutarhat olivat hienosti hoidettuja ja pihalla seisoi joko Volvo, Bemari tai hieno citymaasturi!
Sama juttu Riikan kerrostalojen kanssa.
Kun ajelimme ratikoilla keskustan ulkopuolella, muuttuivat maisemat todella ankeiksi.
Kerrostalot olivat kamalassa kunnossa. Mutta jälleen näkyi paljon kukkia ikkunoilla ja parvekkeilla ja parkkipaikoilla tönöttivät taas hienot autot.
Ovat kuulemma oppaan mukaan n. 80% leasing-autoja, eivät omistuksessa.
Muutenkin kyllä Latvian huono taloudellinen tilanne näkyi joka puolella.

Mutta kaikilla ei suinkaan mene huonosti. Riikan esikaupunkialueilla näkyi uskomattoman upeita, suorastaan linnamaisia taloja suurine puutarhoineen ym.
Mutta ne ovatkin kuulemma venäläisten omistuksessa!


Kuvassa olen juuri löytänyt lankakaupan, jota kartan avulla etsin vanhassa kaupungissa. Langat olivat tosi edullisia ja oli vaikeaa hillitä itseään, ettei haalinut "puolta kauppaa" mukaansa.

Ei kommentteja: