torstai 5. toukokuuta 2011

Perhoslaatikon ohje

Jotkut ovat kyselleet multa ohjetta tuohon perhoskantiseen laatikkoon. K.o. laatikon tein kokeilumielessä että kuinka mittoja muuntelemalla saadaan erilaisia laatikoita. Alkuperäista ohjetta en muista.
Mulla on se huono puoli etten koskaan muista merkata ylös mistä olen jonkun hyvän ohjeen bongannut eli en osaa vastata jos joku kysyy. Jotenka siis tein ohjeen tuon perhoslaatikon mitoille:


Leikkaa kartongista tai tukevasta akvarellipaperista 18cm X 18 cm neliö. Tee napakat taitteet 4 cm:n päähän kaikista sivuista. Keskelle jää 10cm X 10 cm neliö (laatikon pohja).
Leikkaa punaisen viivan osoittamat kohdat.
"Ruskista" laatikon kaikki taitteet ja reunat.
Laatikon ulkoreunoihin kannattaa jo tässä vaiheessa kiinnittää teippaamalla tai liimaamalla koristepaperisuikaleet. Jätä ne n 1mm pienemmiksi kuin itse reunat. Tällä tavalla koristepapereiden laitto on helpompaa kuin jos laatikko on jo kasattu. (sisäreunat päällystetään myöhemmin).


Nosta laatikon reunat ylös ja teippaa päätyläpät (4cm X 4cm) laatikon sisäpuolelle.
Tämän jälkeen voit halutessasi päällystää sisäreunat kuviopaperilla. Kun sen tekee tässä vaiheessa,
jäävät päätyläpät kuviopaperin alle ja reunoista tulee siistimmät. 

Kantta varten leikkaa 14,3 cm:n neliö. Tee taitteet 2 cm:n päähän reunoista. Keskineliön koko on siis
10,3 cm eli 3 mm suurempi kuin laatikon. Muista aina tehdä kannesta hieman isompi kuin laatikosta jotta kansi asettuu nätisti kohdalleen.
Muuten kansi tehdään ihan samoin kuin laatikkokin.


Päällystä kansi haluamallasi, reunoihin sopivalla kuviopaperilla. Voit laittaa kanteen kauniin leimakuvan ja erilaisia koristeita tai jos paperi on itsessään jo kauniskuvioista (kuten tuo ruusupaperi), ei leimakuvaa edes tarvita. Vain mielikuvitus on tässäkin rajana!
Toivottavasti sait ohjeesta tolkkua!
Jos kysyttävää, laita kommenttia.
Hauskaa "laatikkoleikkiä" kaikille!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi mukavaa kun olet laittanut noin selkeät laatikon ohjeet. KIITOS!
Eiköhän onnistu. kokeilen heti arkena! Hyvää äitienpäivää!! Sini

Riikka kirjoitti...

Tulin kiittelemään eilisestä pöytäseurasta kun dementikkominä unohdin sen sanoa siinä paikan päällä! Anteeksi. Mutta oli tosi kiva nähdä :)