keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Stockholm Scrap Class 18.10 - 20.10.2013

No niin, vihdoinkin kerkiän tekemään postauksen viime viikonlopun Tukholman reissusta.

Perjantaina 18.10. starttasi Silja Serenade Olympialaiturista kohti Tukholmaa. Seuraavana aamuna aamiaisen jälkeen pakattiin kimpsut ja kampsut ja suunnistettiin hotelliin, jossa ei ehditty kuin käydä viemässä tavarat huoneeseen.
Metrolla hurautimme kurssipaikalle Fältöversten- ostoskeskukseen ja tankkasimme salaatit naamaan ja hiukkasen mehua ja muita eväitä ostettuamme menimme kurssipaikalle, jossa Sofia otti meidät lämpimästi vastaan. Sofia miehensä Peterin kanssa toimii kurssien järjestäjänä.
Mulla oli ensimmäisenä kurssina Gerry van Gentin Canvas.


Tällä kurssilla opin hyödyntämään kuviokartonkeja koristeluissa. Eli ei todellakaan tarvitse olla valtavaa kukkakasaa tai muita koristeita, jotta saa nättiä aikaiseksi.
Canvaksen pohjalla on Gessoa, erilaisia suihkeita ja struktuuripastaa, jota on levitetty Gerryn Ikeasta ostamien verkkopalojen läpi.
Käytimme Gerryn stansseja, joilla leikattiin nuo kuvan kehykset, erilaiset kiekurat ja suuresti himoamani tiiliseinät. (En ainakaan ole nähnyt minkään suomalaisen nettikaupan tai kivijalkakaupan valikoimissa sitä)
Koristeina on erilaisia pitsistä leikattuja kuvioita ja erityisesti kuviopaperista leikattuja kukkia. Kolmiulotteisuus syntyy tietysti 3D- tarroilla mutta kukkakuvia on myös pyöristetty pallopäätyökalulla.
Vaikka meitä kurssilaisia ei tuolla kurssilla ollut kuin 5 niin kurssiaika ylitettiin roimasti koska opettajamme Gerry on perfektionisti ja hän tarkisti kaikki pienetkin yksityiskohdat huolellisesti, jotta ne ovat varmasti oikein.


Valitettavasti en muistanut Gerryn kurssilla ottaa yhtäkään valokuvaa, jota pahoittelen kovasti!

Kurssin jälkeen (päättyi n klo 22!)  kiireesti takaisin hotelliin nukkumaan jotta jaksoimme seuraavana aamuna  nousta jo klo 6 ja rientää aamupalalle ja matkatavarat mukanamme riensimme taas metrolla kursseille.
Toisena kurssina mulla oli Donna Downey:n BIG 40.
Donnan opastuksella harjoittelimme tekemään hurjan monella eri tekniikalla Art Journal- sivuja kurssilla
saamiimme Donnan suunnittelemiin kirjoihin.
Yritin sinnikkäästi pysyä mukana opetuksessa, joka eteni valtavalla vauhdilla ja pärjäsinkin ihan hyvin kiitos ruotsalaisten kurssilaisten ystävällisen auttamishalun.
Kun kurssiaikaa oli vielä puoli tuntia jäljellä, mulla aivot kieltäytyi ottamasta vastaan enää yhtäkään englanninkielistä opetusta ja voimat oli ihan loppu.( Tuskin pystyivät lopettamaan kurssia siinä puolessa tunnissa koska niitä tekniikoita oli vielä jäljellä vaikka kuinka monta.)


Kuvassa Donna juuri ohjaamassa kuvan keskelläTässä kuvassa näkyy alareunassa Donnan kirja, johon naapuri juuri tekee yhtä tekniikkasivua.
Täytyy kyllä kehua ruotsalaisten kurssilaisten ystävällisyyttä ja avuliaisuutta. He auliisti lainasivat omia tuotteitaan jos multa jotain puuttui ja jos putosin välillä kärryiltä opetuksessa, he kertoivat mitä pitää tehdä.

Voimieni loputtua, pakkasin kiireesti tavarat laukkuihin ja sitten suunnistettiin Karitan kanssa satamaan ja laivalle paluumatkalle.


Aamulla Helsinkiä lähestyessämme paistoi ihana aurinko. Kuvassa Karita joka on suuri Frank Garcia- fani.
Frank oli myös opettamassa kursseilla ja Karita osallistui niihin.


Kyllä Helsinki on sitten kaunis mereltäkin päin katsottaessa.

Ihana, uuvuttavan kiireinen reissu takana ja paljon uusia ideoita ja mukavia ihmisiä mielessä!

Tack skall du ha Stockholm!
Kiitos Karita mukavasta seurasta!

1 kommentti:

Hilkka kirjoitti...

Kyllä on tosi upea tuo työsi:-)
Mikäs oli palata kotiin noin hienolla säällä, Karitan hiuksetkin ihan sädehtii ;-DD