maanantai 21. helmikuuta 2011

Easel-kortti-laatikosto

Näin tällaisen Easel-kortti-laatikoston jossain blogissa ja päätin joskus itsekin kokeilla.
Minusta tuo mustikka-kuvioinen kartonki on kuin tehty tällaiseen tarkoitukseen. Toivottavasti tuo "Kirsikka-Tilda" ei suutu vaikka vaihdoin marjat mustikoiksi jotta sopisivat paremmin aiheeseen :)


Valkoinen taustaneliö on tehty Martha Stewartin leikurisetillä. Perhonen on laserleikatusta arkista. Tuo valkoinen pikkukortti odottaa vielä sopivaa tekstiä/värssyä ja kiinnitystä paikoilleen.


Tekemisen aikana tuli muutamia asioita esille:
Mittojen kanssa on oltava huipputarkka. Millin heitto siellä, toinen täällä ja koko homma menee plörinäksi. Mulla tuli ongelmaksi se että laatikoiden pystyreunat tulivat jostain syystä hiukan liian korkeiksi, joka aiheuttaa sen, että laatikoiden ulosveto/takaisintyöntö on hankalaa. Jouduin "nirhailemaan" reunoja matalammiksi.
Samoin laatikoiden etureuna pitää olla tarpeeksi vahva, jottei se väänny mutkalle kun "nupista" vetää.
Yleensäkin sopivan "rakennuskartongin" valinta on tarkkaa. Pitää olla tarpeeksi vahvaa, että kestää käytössä muttei liian vahvaa, jotta taivuttelu ym onnistuu.


Laatikot ovat mukavan kokoisia, niihin mahtuukin jotain! Esim nyt Pääsiäisenä niihin vois laittaa vaikka niitä pieniä erivärisiä suklaamunia. Jatkossa niissä vois säilyttää vaikka korviksia tms.Koska  kortti jää ikävästi töröttämään vinoon kun se ei ole pystyasennossa, kortin ja takasivun väliin vois laittaa sellaisen tarranapin.


Tämä oli kiva, joskin aikaavievä "rojekti" ja nyt kun tiedän missä pitää olla tarkkana ja mitä pitää tehdä toisin, näitä vois tehdä enemmänkin.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
Aivan ihana laatikko jälleen kerran. Muistatko yhtään mistä blogista sait ohjeen?
T. Pia

SannaS kirjoitti...

Waude!! Upee "rojekti"!! =)

bissecat kirjoitti...

Aivan ihana tää laatikko. Ihanat värit.

Taija kirjoitti...

Onpa todella kaunis laatikko ja kortti samassa!